In mijn diepste rouwperiode was ik hongerig naar kennis over verlies en rouw. Ik wilde graag begrijpen wat er allemaal gebeurde met me, daar in die rollercoaster van emoties.

Talloze boeken heb ik gelezen. Toen las ik The Grief Recovery Method Handbook. Het voelde als thuiskomen, precies dat wat ik voelde, dat las ik hier terug. Het werd me duidelijk dat we onvoldoende zijn toegerust om met rouw om te gaan. We hebben geleerd om onze ratio in te zetten om ons gevoel te fixen. Iets dat uiteindelijk niet werkt. Hoe herkenbaar, ik wilde immers ook alles ‘begrijpen’.

The Grief Recovery Method werd veertig jaar geleden in Amerika ontwikkeld met als doel: herstellen na verlies. Het is geen therapie, het is een actieprogramma. In de afgelopen decennia is de methode steeds verder ontwikkeld. Naar schatting hebben honderdduizenden mensen het boek gelezen en/of een training gedaan.

Zelf heb ik ook enorm veel baat gehad van de methode. Niet alleen gaf het me inzicht in wat rouw is, maar ook concrete instrumenten om met mijn gevoel aan de slag te gaan. Het past ook helemaal bij mij, vanwege het praktische karakter en het toewerken naar een resultaat. Daarom werk ik nu zelf met deze methode als Certified Grief Recovery Specialist Ⓡ.

Op 2 maart a.s. start ik met een training waarin we het actieprogramma doorlopen. Het zijn geen inloopavonden, er zit structuur en voortgang in. We lezen vooraf hoofdstukken uit het Grief Recovery Handbook en bespreken de inhoud in de training. Daarnaast worden er huiswerkopdrachten gemaakt.

Het programma ziet er als volgt uit:

week 1: introductie, rouw, begrippen
week 2: mythes over rouw
week 3: uitlaatkleppen bij rouw
week 4: verliesgeschiedenis algemeen
week 5: verliesgeschiedenis specifiek
week 6: herstelcomponenten
week 7: Grief Recovery Method Completion Letter
week 8: brief en afronding

Wil je meer weten over de training of over de methode, neem dan gerust contact met mij op.

Het is mijn missie om rouwenden erdoorheen te helpen